Smoky Tomatensoep
2 jan 2022
1 minuten leestijd
Thee & meer
Zin in tomatensoep? Verruil de bouillon eens voor een sterk gezette Smoky Tarry Lapsang Souchong en geniet van een hele eigen smaak; een licht rokerige tomatensoep.
Wat hebben we nodig?
- Smoky Tarry Lapsang Souchong, 3-6 volle theelepels
- 600 ml water
- 3 eetlepels Arachide olie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, gesneden in blokjes
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 400 gram tomatenblokjes
- 3 theelepels Gedroogde Rozemarijn
- Crème fraîche
Het recept is voldoende voor 4 personen.
Bereiding
- Breng het water in de soeppan aan de kook.
- Schep de Smoky Tarry Lapsang Souchong in een theefilter en laat deze 3-6 minuten trekken in het gekookte water (vuur uit).
- Bak in de tussentijd de ui, paprika en het paprikapoeder 5 minuten.
- Verwijder het theefilter en voeg de tomatenblokjes en het paprika-ui mengsel toe aan de soeppan.
- Breng het geheel aan de kook.
- Voeg de rozemarijn toe en kook het geheel 20 minuten op laag vuur.
- Pureer de soep.
- Serveer de soep uit en schep in elke soepkom 1-2 eetlepels crème fraîche.
- Eetsmakelijk!
Vergelijkbare theeën met een mindere rokerige smaak vind je op de pagina Lapsang Souchong. Zo vind je hier ook Imperial Russia en Russian Caravan, beide theeën die dicht tegen Lapsang souchong aanzitten en/of het bevatten.
Alle blogartikelen