Black Chai Koekjes
Zin in een koekje bij de thee? Probeer dit Black Chai koekjes recept. Heerlijke koekjes, op smaak gebracht met Black Chai - een zwarte chai thee, zeer populair in India. Super simpel om te maken, maar oh zo lekker !
Wat hebben we nodig?
- 240 gram roomboter
- 100 gram witte basterd suiker
- 1 theelepel vanille aroma
- 260 gram bloem
- Volle eetlepel Black Chai
- 160 gram witte chocolade
- Mixer
- Vijzel
- Bakplaat
Het recept is voldoende voor ongeveer 16 Black Chai koekjes.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C;
- Mix de boter, suiker en vanille aroma in een grote kom;
- Vijzel de Black Chai zo fijn mogelijk;
- Mix samen met de bloem door het botermengsel;
- Snijd de witte chocolade in kleine stukjes en roer door het mengsel;
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en verdeel over elke bakplaat 8 bolletjes deeg;
- Druk de bolletjes deeg plat met de achterkant van een lepel;
- Bak de Black Chai koekjes in 15 minuten licht bruin;
- Geniet!
Wist je dat we naast Black Chai nog veel meer verschillende soorten chai thee in ons assortiment hebben? Ontdek onze chai thee zoals Indian Chai (rooibos), natuurlijk Black Chai (zwarte thee), Chai Zanzibar Suprise (rooibos, met een twist) en Chai of Sri Lanka (kruidenthee).
Alle blogartikelen