Koekjes met English Caramel

22 aug 2021
1 minuten leestijd
Thee & meer
Blog image

Op zoek naar een lekker koekje voor bij de thee? Wij wel! Daarom hebben we vandaag luchtige koekjes gemaakt met English Caramel, lekker!

Wat hebben we nodig?

  • 150 gram zachte roomboter
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 ei
  • 225 gram bloem
  • 1 eetlepel English Caramel thee
  • Naar behoefte extra caramel/fudge (Lekker!)
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Mixer

Het recept is voldoende voor 10 koekjes.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Plet de thee met de bolle kant van een lepel fijn. De karamel stukjes kunnen heel blijven. Indien van toepassing, snijd de caramel/fudge in kleine blokjes (5 mm)
  • Klop de boter en suiker met de mixer luchtig. Klop het ei, de thee en de bloem door het mengsel.
  • Kneep bollen van ongeveer 6 cm doorsnee, leg deze op de bakplaat en plet deze, tot de koekjes een doorsnee hebben van ongeveer 10 cm.
  • Bak de koekjes circa 6 minuten op een rooster in de oven.
  • Laat de koekjes afkoelen en maak in de tussentijd een lekker kopje English Caramel.
  • Geniet! 
Alle blogartikelen
Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.