Koekjes met English Caramel
22 aug 2021
1 minuten leestijd
Thee & meer
Op zoek naar een lekker koekje voor bij de thee? Wij wel! Daarom hebben we vandaag luchtige koekjes gemaakt met English Caramel, lekker!
Wat hebben we nodig?
- 150 gram zachte roomboter
- 75 gram poedersuiker
- 1 ei
- 225 gram bloem
- 1 eetlepel English Caramel thee
- Naar behoefte extra caramel/fudge (Lekker!)
- Bakplaat
- Bakpapier
- Mixer
Het recept is voldoende voor 10 koekjes.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Plet de thee met de bolle kant van een lepel fijn. De karamel stukjes kunnen heel blijven. Indien van toepassing, snijd de caramel/fudge in kleine blokjes (5 mm)
- Klop de boter en suiker met de mixer luchtig. Klop het ei, de thee en de bloem door het mengsel.
- Kneep bollen van ongeveer 6 cm doorsnee, leg deze op de bakplaat en plet deze, tot de koekjes een doorsnee hebben van ongeveer 10 cm.
- Bak de koekjes circa 6 minuten op een rooster in de oven.
- Laat de koekjes afkoelen en maak in de tussentijd een lekker kopje English Caramel.
- Geniet!